Nyhetsbrev, 1. juni 2018

Åpne i nettleser

Alt text

Regjeringspartiene handlingslammet om grensehandel

-Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre er fullstendig handlingslammet i arbeidet for å redusere den sterkt økende grensehandelen, og utviser i tillegg en passivitet som nå vil skape ytterligere vanskeligheter i folkehelsesamarbeidet med næringslivet, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Alt text

NHO Gründer

Vi åpner nå for at gründerbedrifter i etableringsfasen kan bli medlem i NHO Mat og Drikke og i NHO for kun 2000 kr i året.

Alt text

Gjennomslag: Stortinget vedtar lov om god handelsskikk

Stortinget vedtok 28. mai innføring av en lov om god handelsskikk med et uavhengig handelstilsyn. Dette er gode nyheter; NHO Mat og Drikke har lenge ønsket en lov om god handelsskikk for å styrke konkurransen og regulere adferd og tvisteløsning i dagligvaresektoren.

Kommende arrangementer:

7. juni 2018,

Lansering av NHO Gründer i Agder

Torsdag 7. juni vil du få råd og tips til hvordan lede din gründerbedrift. Du kan velge mellom tre ulike lokasjoner der vi møter deg i løpet av dagen.

14. august 2018, Madam Reiersen, Arendal

Arendalsuka 2018: På grensa til harry - grensehandel uten ende

Politisk debatt om grensehandel: Årsak, virkning og løsning.

15. august 2018, Eureka kompetanse, Arendal

Arendalsuka 2018: GMO-debatt

Ny teknologi, særlig genredigering med CRISPR, er i ferd med å endre hvordan man kan utvikle dyr og planter for matproduksjon og tas i bruk i stort omfang verden over. Hvilke muligheter og utfordringer gir denne utviklingen for norsk land- og havbruk? Hva mener forbrukerne? Og hvordan skal genredigert mat reguleres i fremtiden?