Nyhetsbrev, 13. april 2018

Åpne i nettleser

Alt text

Meklingsresultatet er klart

Etter at LO/YS og NHO søndag 8. april kom frem til en løsning i tariffoppgjøret, er vi ett skritt nærmere en løsning i årets lønnsoppgjør.

Alt text

Ingen overtredelsesgebyrer i matloven

Helse- og omsorgsdepartementet foreslo i 2017 å innføre overtredelsesgebyrer i flere lover. Blant annet ble det foreslått at Mattilsynet skulle kunne ilegge gebyrer ved overtredelser.

Alt text

Konkurranse og etableringshindere i dagligvaresektoren

Konkurransesituasjonen og etableringshindre i dagligvaresektoren ble drøftet på en konferanse i regi av Nærings- og fiskeridepartementet mandag 9. april.

Alt text

Slik får en flere til å velge matfag

Våg å velge noen, vis frem ildsjelene og la dem se hvordan skoledagen blir. Matbransjen går nå vitenskapelig til verks for å hente ungdom tilbake.

Kommende arrangementer:

16. april 2018, Radisson Blu Royal Hotel Bryggen, Bergen

NHO Kurs: Offentlige anskaffelser

Lær om de nye reglene i offentlige anskaffelser fra A til Å. Er du oppdragsgiver eller skal levere tilbud til det offentlige, må du kjenne regelverket.

17. april 2018, Nettmøte på Facebook

Personvern (GDPR): Er din bedrift klar for de nye reglene?

Spør NHOs advokater, Nina Tennebekk og Hildegunn Ytrearne Nygård om GDPR og de nye personvernreglene. 17. april åpner kommentarfeltet i arrangementet på Facebook der du kan stille spørsmål.

27. april 2018, Scandic Hotel, Harstad

NHO Kurs: Ansattes sykefravær – hva er arbeidsgivers handlingsrom?

Ansatte blir av og til fraværende fra jobben over kort eller lenger tid på grunn av sykdom. Fraværet kan ha gode grunner, men det skjer også at arbeidsgiver opplever fravær som ikke har akseptable forklaringer. Må arbeidsgiver alltid godta en sykemelding?