Nyhetsbrev, 2. februar 2018

Åpne i nettleser

Alt text

Finansdepartementet tar feil

NHO Mat og Drikke mener Finansdepartementet tar feil når de i brev til ESA 19. januar argumenterer for at de økte særavgiftene på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikker ikke er ulovlig statsstøtte i EØS-avtalen.

Alt text

Lager nye miljøkriterier for anskaffelser av mat og drikke

Difi ønsker å samarbeide med innkjøpere, leverandører og fagmiljøer for å utvikle nye kriterier relatert til klima, miljø og samfunnsansvar for offentlige innkjøp av mat, drikke og cateringtjenester.

Alt text

Et vesentlig kompetanseløft må til

- Vi trenger et vesentlig kompetanseløft, sa kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner ved lanseringen av det nye kompetansebehovsutvalgets første rapport.

Alt text

Tjener bedre på å tenke på miljøet

Det viktigste er å ta vare på mennesker, dyr og miljø. Men bærekraft er god butikk, også: Det lønner seg å spare energi og kaste mindre mat, konstaterer Orkla-sjef Peter A. Ruzicka.

Kommende arrangementer:

14. februar 2018, Næringslivets Hus

Sunnhetskonferansen 2018

Tema for dagen er sunnhet som satsningsområde for mat- og drikkebransjen. Påmeldingsfrist: 5. februar.

1. mars 2018, Næringslivets Hus

Tariffkonferansen 2018

NHO Mat og Drikke og Sjømat Norge presenterer: Tariffkonferansen 2018. Siste nytt om tariffoppgjøret, pensjon og andre aktuelle arbeidsrettslige temaer. Nå er programmet klart.

9. april 2018, Scandic Vulkan

Landskonferansen for restaurant- og matfag

Dette er konferansen som har rekruttering til restaurant- og matfag som hovedtema.